Voeding
Katten houden van eten wat lekker ruikt. Voor kittens is het belangrijk dat ze zeker tot een half jaar oud 3x per dag eten krijgen. Twee keer blikvoer en overdag brokjes is ook goed. Volwassen kunnen prima af met alleen brokken van een goed merk. Kittens hebben ook blikvoer nodig zodat ze genoeg vocht binnen krijgen. Zet altijd voldoende water neer voor de kat.
 
Spelen
Katten houden van spelen, zorg daarom voor speeltjes zoals balletjes (kan b.v. ook een prop aluminiumfolie), muisjes en ook een hengel met veertjes of een beestje eraan vinden ze geweldig. Katten willen ook graag hun nagels scherp houden, schaf een krabpaal aan zodat ze niet aan de meubels gaan krabben.
 
Kennis maken met andere huisgenoten
Als er al andere katten in huis zijn, zijn die niet altijd blij met hun nieuwe huisgenoot. Als je de katten in een kleine ruimte doet (b.v. de badkamer) zullen ze sneller aan elkaar wennen. Geef het even de tijd, meestal komt het goed.
 
Slapen
Katten houden van een eigen plekje om te slapen. Dit kan een mandje zijn maar ze kiezen vaak hun eigen plekje. Dit kan b.v. ook een doos zijn waar boodschappen in hebben gezeten. Een hangmatje aan de verwarming vinden ze vaak ook erg lekker.
 
Kattenbak
Belangrijk is dat de kattenbak op een rustige plaats staat en niet in de buurt van het eten en drinken. Verschoon de kattenbak regelmatig.
 
Ontwormen en ontvlooien
Kittens worden als het goed is ontwormt en ontvlooit als ze nog bij de moeder zijn. Belangrijk is tot ze een half jaar oud zijn dit om de 2 maanden te herhalen. Daarna is elk half jaar voldoende. Hou natuurlijk wel de vacht en de ontlasting in de gaten en ontworm en ontvlooi een keer extra als dat nodig is. Er bestaan combinatiesmiddelen zoals Advocate en Advantage.
 
Inentingen
Als een kitten nog bij zn moeder is wordt hij als het goed is al 1x ingeënt. De tweede keer moet ongeveer als hij 12 weken oud is. Daarna moet uw kat elk jaar worden ingeënt. De dierenarts kijkt de kat gelijk na zodat eventuele problemen sneller aan het licht komen.